Pulssibiili 21.8-17.9.

Pulssibiili -eteisvärinäkiertue

Etelä-Suomen Sydänpiiri järjestää Pulssibiili -eteisvärinäkiertueen Etelä-Suomen alueella elo-syyskuussa (21.8.-17.9.2021) välillä. Tule kysymään rytmihäiriöistä terveysalan ammattilaisilta ja oppimaan eteisvärinästä elektronisen pulssikäden avulla.

Eteisvärinää on yleisin sydämen rytmihäiriö. Sitä sairastaa moni ihminen tietämättään ja usein se todetaan yllätyslöydöksenä. Riski eteisvärinään kasvaa iän myötä, joka kymmenes 80 -vuotias sairastaa sitä. Hoitamattomana eteisvärinä johtaa aivoinfarktiin tai sydämen vajaatoimintaan. Tehokas tapa löytää eteisvärinä on tunnustella säännöllisesti omaa pulssiaan.

Pulssibiili -auto kiertää ympäri Etelä-Suomea pysähtyen eri paikoissa. Autolla on mahdollista oppia pulssin tunnustelua ja kysyä sairaanhoitajilta rytmihäiriöistä ja tutustua paikalliseen sydänyhdistykseen. Lisäksi autossa on mahdollisuus ottaa pika-EKG epäiltäessä rytmihäiriötä.

Tapahtumassa noudatetaan turvavälejä ja hygieniavarotoimia.

Pulssibiilin aikataulu tulee tähän kevään 2021 aikana

Lisätietoja Päivi Ronkainen paivi.ronkainen@sydanliitto.fi p. 0442884393Kiertueen yhteistyössä Etelä-Suomen Sydänpiiri, paikalliset sydänyhdistykset, Heart2Save ja Bristol-Myers Squibb-Pfizer.